



• Yhdistys • Jäseneksi • Hallitus • Säännöt
Virtasalmi-yhdistys ry on perustettu jatkamaan entisen Vimake ry:n työtä uudella nimellä ja uusilla säännöillä. Yhdistyksen kotipaikka on Pieksämäki ja toimialue on entisen Virtasalmen kunnan alue.
Yhdistys toimii virtasalmelaisten vakituisten ja kesäasukkaiden etujen valvojana, edistää yhteistyötä ja tiedonkulkua, järjestää tapahtumia ja pitää huolen ihmisten viihtyvyydestä.
Jäseniksi toivotaan sekä vakituisia että loma-asukkaita. Myös kaikki entisen Virtasalmen kunnan alueen hyvinvoinnista kiinnostuneet ovat tervetulleita!
Tärkeintä on, että saamme kaikenikäisiä mukaan yhteisiin tapahtumiin ja hankkeisiin toimijoina ja osallistujina. Siksi yhdistyksen rahoitus pyritään hoitamaan muuten kuin jäsenmaksuja keräämällä; avustuksia, lahjoituksia, työsuorituksia, talkootyötä ym. otetaan avosylin vastaan.
Hyvän yhteiselon jalostamisessa uudet sekä lämmitetyt ideat ovat arvokkaita. Yhdistys ja sen vastuuhenkilöt toivovat myös jäsenten aktiivista osallistumista meille kaikille tärkeään edunvalvontatehtävään.
Jäseneksi voit liittyä täyttämällä alla olevan jäsenlomakkeen tai pdf-jäsenlomakkeen.
Tallenna pdf-muodossa oleva jäsenlomake omalle koneellesi, täytä, tallenna ja lähetä se joko sähköpostitse osoitteella:
yhdistys[at]virtasalmi.fi tai palvelupisteeseen (kirjasto):
Virtasalmi-yhdistys ry, Virastotie 3, 77330 Virtasalmi.
Kirjaston seinästä löytyy myös yhdistyksen postilaatikko, johon lomakkeen tai muut yhdistykselle tulevat viestit voi jättää.
Ole hyvä ja täytä myös jäsenlomakkeen kyselyosio, niin yhdistyksessä tiedetään toiveesi toiminnalle.
Yhdistyksen kokous on päättänyt, että jäsenmaksua ei nyt peritä, ja jatkossakin toiminnan rahoitus pyritään hoitamaan muilla keinoin.
Yhdistyksestä voi erota ilmoittamalla yhdistykselle asiasta joko sähköpostilla tai postilaatikkoon.
Virtasalmi-yhdistys ry nimisen yhdistyksen säännöt
1. § Nimi ja kotipaikka
Yhdistyksen nimi on Virtasalmi-yhdistys ry ja sen kotipaikka on Virtasalmi (Pieksämäki). Toimialue on entisen Virtasalmen kunnan alue.
2. § Tarkoitus ja toiminnan laatu
Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää toimialueensa tunnettavuutta mukavana, virkeästi toimivana ja kehittyvänä paikkana, jossa yhteistyö ja omatoimisuus ovat arvostettuja. Toiminnan tärkeänä osana onkin vaalia keskinäistä viestintää ja avointa tiedonvälitystä. Yhdistys toimii asukkaiden yleisten ja yhteisten etujen valvojana, edistää alueen asukkaiden toimeentulomahdollisuuksien yleisiä edellytyksiä, vakinaisten ja vapaa-ajan asukkaiden viihtyvyyttä, harrastus- ja kulttuuritoimintaa ja yhteistyötä, sekä edistää palveluiden säilymistä alueella. Yhdistys myös vaalii alueen historiaa ja perinteitä osana nykypäivän toimintaa sekä edistää alueen luonto- ja kulttuurimatkailun ja matkailuosaamisen kehittämistä lähtökohtanaan alkuperäiseen elämänmuotoon sopeutuvat palvelut ja tukee siten maakunnan eko-imagoa. Yhdistys kiinnittää erityistä huomiota nuorten ja vanhusväestön tarpeiden huomioon ottamiseen toimintoja kehitettäessä.
Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys:
Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi harjoittaa julkaisutoimintaa sekä asianmukaisen luvan saatuaan toimeenpanna arpajaisia ja myyjäisiä sekä huutokauppoja ja rahankeräyksiä sekä harjoittaa sellaista elinkeinoa tai ansiotoimintaa, joka kytkeytyy välittömästi säännöissä määrätyn tarkoituksen toteuttamiseen. Yhdistys voi ottaa vastaan testamentteja ja lahjoituksia sekä omistaa ja hallita toimintaansa varten tarpeellista kiinteää ja irtainta omaisuutta.
Yhdistys on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Se ei yhdistyksenä ota kantaa asioihin, jotka saattavat aiheuttaa alueen asukkaiden eriarvoista kohtelua tai loukata yksityistä etua tai oikeutta.
3. § Jäsenistö
Yhdistyksellä voi olla henkilöjäseninä luonnollisia henkilöitä, yritysjäseninä rekisteröityjä yrityksiä ja yhteisöjäseninä muita oikeuskelpoisia yhteisöjä. Yhdistyksen jäsenet hyväksyy hallitus. Liittyessään jäsen hyväksyy yhdistyksen säännöissä hyväksytyt tavoitteet, tarkoituksen ja toimintatavat. Hallitus pitää yllä luetteloa yhdistyksen jäsenistä. Ennen näiden sääntöjen voimaan tuloa saavutetut jäsenoikeudet säilyvät.
4. § Jäsenen eroaminen ja erottaminen
Jäsen voi erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle, sen puheenjohtajalle tai ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa pöytäkirjaan merkittäväksi.
Hallitus voi erottaa jäsenen yhdistyksestä, jos jäsen on jättänyt täyttämättä ne velvoitukset, joihin hän on yhdistykseen liittymällä sitoutunut tai on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut yhdistystä.
5. § Liittymis- ja jäsenmaksu
Vuotuisen jäsenmaksun ja mahdollisen liittymismaksun suuruudesta päättää vuosikokous. Maksu voi olla eri suuruinen yksityisille henkilöille, yhteisöille ja yrityksille.
6. § Hallitus
Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu vuosikokouksen kahdeksi (2) kalenterivuodeksi kerrallaan valitsemat puheenjohtaja ja neljä (4) muuta jäsentä.
Hallituksen muista jäsenistä puolet on erovuoroisia vuosittain, ensimmäisenä (1.) vuotena erovuoroiset jäsenet ratkaistaan arvalla.
Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan ja kutsuu sihteerin sekä muut tarvittavat toimihenkilöt toimikautensa ajaksi. Hallituksen puheenjohtajana voi toimia yhtäjaksoisesti enintään kuuden kalenterivuoden ajan.
Hallitus voi asettaa asioiden valmistelua varten työryhmiä tai kutsua asiantuntijoita niitä hoitamaan.
Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessa varapuheenjohtajan kutsusta tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii. Hallitus on päätösvaltainen, kun vähintään puolet sen jäsenistä on läsnä. Elleivät puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ole saapuvilla kokouksessa, valitaan siksi kerraksi joku hallituksen jäsenistä puhetta johtamaan.
Äänestykset ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa. Kokouksista on pidettävä päätöspöytäkirjaa.
7. § Yhdistyksen nimen kirjoittaminen
Yhdistyksen nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja yhdessä sihteerin tai rahastonhoitajan kanssa.
8. § Tilikausi ja tilintarkastus
Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi.
Tilinpäätös tarvittavine asiakirjoineen ja hallituksen vuosikertomus on annettava toiminnantarkastajille tai tilintarkastajille viimeistään kuukautta ennen vuosikokousta. Toiminnantarkastajien tai tilintarkastajien tulee antaa kirjallinen lausuntonsa hallitukselle viimeistään kaksi (2) viikkoa ennen vuosikokousta.
9. § Yhdistyksen kokoukset
Yhdistyksen vuosikokous pidetään vuosittain hallituksen määräämänä aikana, mutta viimeistään 15. maaliskuuta.
Ylimääräinen kokous pidetään, kun yhdistyksen kokous niin päättää tai kun hallitus katsoo siihen olevan aihetta tai kun vähintään 1/10 yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta erityisesti ilmoitettua asiaa varten kirjallisesti vaatii.
Yhdistyksen kokouksissa on jokaisella jäsenellä yksi ääni.
Yhdistyksen päätökseksi tulee se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänestykset ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.
10. § Yhdistyksen kokousten koollekutsuminen
Hallituksen on kutsuttava yhdistyksen kokoukset koolle vähintään seitsemän vuorokautta ennen ilmoittamalla siitä Virtasalmen palvelupisteessä sijaitsevalla yhdistyksen ilmoitustaululla, yhdistyksen kotisivuilla olevassa Virtasalmi-verkkopalvelussa ja paikkakunnalla yleisesti ilmestyvässä sanomalehdessä julkaistulla kokouskutsulla.
11. § Vuosikokous
Yhdistyksen vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
Mikäli yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian vuosikokouksen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle tammikuun loppuun mennessä, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.
12. § Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen
Päätös sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta.
Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Yhdistyksen tullessa lakkautetuksi käytetään sen varat samaan tarkoitukseen.